HOE KOM JE AAN GOEDE BACKLINKS?

Afgelopen jaren is er ontzettend aantal veranderd te den aarde van SEO, reeds helemaal indien het gaat ingevolge het bouwen of winnen van backlinks (bewonderen Google’s Penguin update). Daarom bezitten wij dit wetsartikel gewendraken plusteken bepraten we welke linkbuilding technieken tegenwoordig wél, of onberispelijk noch meer arbeiden, doordat je je natuurlijk noch inclusief backlink-praktijken bezig wilt liefkozen diegene keurig averechts arbeiden. Backlinks persoon linksaf van andere websites onpasselijk diegene van jou. Deze backlinks vormden steevast den onderstel van Google’s algoritme (SEO) omdat zijkant gezien werden indien aanbevelingen. Toen Google snijwondje ie eerst ontstond wasgoed de voet van het beoordelingssysteem snijwondje het presenteren van zoekresultaten gebaseerd doodop hoeveel backlinks eentje site had. Lees alhier meer overheen zoekmachine optimalisatie google

Google vond dat als er intact tal sites naar ene overpeinzen webstek linken, dat diegene webstek dan put ene hoge waarde moeten bezitten en zodoende wordt dit dus hard geplaatst te de zoekresultaten. Elke listig werd gezien mits eentje ‘zeggenschap’ inkeping je website.

Deze stemmen (backlinks) bepaalden tezamen je ‘website populariteit’ plus ingevolge dit populariteit van jij website in meten riep Larry Page den quasi PageRank te ie leven. Dit zijn ene soort rapportcijfer van 0-10 voor je webstek, diegene ge worden bepaald vanwege ie aantal plus den nuttigheid van inkomende linksaf.

In eerste autoriteit telde Google ie aantal backlinks onwel jou website. Hoe meer backlinks jij had, des in huis je website te Google scoorde. Later worden er meer gekeken misselijk de kwaliteit plus inpasbaarheid van de backlinks plusteken minder misselijk den kwantiteit.

LINKBUILDING IN 2015
Zoals verwoord bestaan het hevig belangrijk dat je louter de ‘linkbuilding’ (het vergaren van backlinks) technieken toepast diegene tegenwoordig nog werken plus dus in den ogen van Google zin bijdoen aan jij webstek plusteken geroep. Hieronder zien je ene lijstje inclusief eentje veel linkbuilding do’s en don’t’s.

Do’s:
inwonende linksaf
links over social drukpers
kwalitatieve backlinks
Dont’s:
startpagina’s
backlinks acquireren
linkruilen
Met mate handelen:
gastbloggen
persberichten
wetsartikel marketing
KWALITATIEVE BACKLINKS
Wat existentie alhoewel een kwalitatieve backlink? Daarvoor moet jouw inclusief eentje aantal afdingen rekening liefhebben:

RELEVANTIE
Als den site die onwel jouw linkt niks inclusief die van jou in vervaardiging have dan vindt Google de listig ook niet important plusteken zou ie jouw dus kalmpjes weinig opbrengen. Bijvoorbeeld:

Een link van eentje website over ondernemerschap onpasselijk een webstek inclusief marketing info existentie doorslaggevend plusteken dus van toegevoegde nut. Een webstek overheen tuinieren met een verbinding onpasselijk eentje webstek over marketing existentie niet bepalend plus zou dus minder meebetalen aan je ranking.

Het construeren van een natuurlijk linkprofiel zorgt ervoor dat jij minder snel algoritmisch of handmatig om Google afgestraft zal worden wegens backlink praktijken. Een natuurlijk linkprofiel wil zeggen dat er linksaf van allerlei verschillende websites afkomen en onwel allerlei verschillende bladzijde’s plus voorwerpen hierbinnen je webstek wijzen. Hieronder bespeuren jou een lijdelijk van natuurlijk linkprofiel.

Natuurlijk backlink profiel
ANCHORTEKST
Google wil weten wat een link onwel een andere website vertegenwoordigt, daarom bestaan ene gewichtstuk kopij wat gelinkt wordt overheen het generaal kwalitatief beter dan ie vermeld van ene domeinnaam. Bijvoorbeeld:

Adobe stond immer doodop de eerste mogelijkheid te Google mits je zocht op ‘klik hier’. Dat kwam doordat vele websites doodmoe het internet bij hoen pdf downloads eentje eindje manuscript plaatsen inclusief “klik alhier wegens Adobe Reader ter downloaden”. De woorden klik alhier waarden dan klikbaar onwel den webpagina van Adobe en dus vond Google dat den site van Adobe important wasgoed aan de woorden ‘klik hier’. Zorg ervoor dat linksaf van andere websites niet allemaal dezelfde anchor text benutten. Voorheen wasgoed het juist wegens je belangrijkste zoektermen onwel je website klikbaar in vervaardiging. Sinds Google’s Penguin update wordt anchor text overheen-optimalisatie doch afgestraft. Ook hierin wens jou tegenwoordig dus ie liefst ene natuurlijk profiel van inkomende klikbare teksten hebben. Hieronder bekijken jou een lijdzaam van natuurlijke distributie.

Natuurlijk anchor text profiel
TITLE ATTRIBUTE
Een title attribute kun jouw vergelijken inclusief een altstem tag gewichtigheid een kiek. Het bestaat de waardigheidstitel van den link. Wanneer jou met jou muis bovenop ene linkje gaat zweven verschijnt dit. Deze titel verstrekken indien ie ware de waardigheidstitel van de achterliggen bladzijde opnieuw en draagt belang aan je vindbaarheid doodmoe die woordcombinatie.

REPUTATIE VAN DE BRON
Dit is ene hele belangrijke, Google kijkt gewichtigheid eentje backlink zowel onwel den reputatie van den journaal (niet de website) spullen den link doodmoe staat. Als ik eentje backlink krijg van ene pagina doodop eentje website die helemaal geen sterke geschreeuw heeft dan zou dat ook geen impact bezitten. Bijvoorbeeld:

Twitter.Com eigendom ene PageRank van 9, wat extreem hoog zijn. Mijn account (toch geholpen onderbrak deze sterke domeinnaam) eigendom onderbeen ene PageRank van 4. Mijn accountpagina is dus vele malen minder sterk dan de homepage van Twitter. Een backlink per mijn account zal dus ook aantal minder waarde bezitten dan per de homepage. Nu begrijp je denkbaar ook dat wanneer jou alhoewel jou backlinks richt aan je homepage dat jouw homepage ook de bladzijde zullen wezen diegene het sterkste worden in jij website. Wanneer jou ene blog hebt dan vermag deze prima, je nieuwe blogposts staan dan eeuwig op den homepage plus pakken onmiddellijk ene sterke positie evenals. Wil jij nochtans specifiek doodop bepalen zoektermen scoren inclusief specifieke waar zorg er dan zowel snijwondje dat je inkeping die waar specifieke backlinks hebt.

HOE KOM JE AAN BACKLINKS?
Er mens tal verschillende omgangsvormen door aan backlinks ter komen. Hieronder bespreken wij den belangrijkste plus uiterst voorkomende en raden we jij aan ingevolge waterput, of keurig noch conventie te produceren van den inzake linkbuilding techniek.

Als jou elke dag ene kwartiertje totdat een half uurtje aan ie opbouw van linksaf besteedt, dan zou ie aantal backlinks dat jij krijgt op den lange termijn reusachtig bloeien en dan blijft het veranderingsproces ook natuurlijk te de ogen van Google.

STARTPAGINA’S
Om je “linkbuilding” doodop te starten kun jij jij aanmelden doodmoe enkele startpagina’s. Tegenwoordig bestaan deze strategie minder doortastend dan voorheen. Omdat ene startpagina minder nuttigheid doorgeeft aan elke link hoe meer links er doodmoe den bladzijde staan, persoon sommige startpagina niet hevig waardevol. Probeer ook hierin ter letten op bruikbaarheid doorheen ene startpagina ter schiften die zonet dicht denkbaar bij het onderwerp van jij webstek ligt.

Je kunt ervoor selecteren voort in gaan Googlen onwel startpagina’s zoals startpagina.Afsluiting, startgids.Be, snelstarten.Afsluiting, handigstarten.Afsluiting, startkabel.Be plusteken nog honderden andere soortgelijke pagina’s. Kijk dan doodop die startpagina’s doodop welke subpagina jouw jou het lieve kunt aanmelden. In ons geval zou dat bijvoorbeeld marketing.Startpagina.Afsluiting zijn.

Het aanmelden werkt bij haast alle systemen idem. Zoek onwel een schakelaar “link bijdoen” of neem contact doodmoe met de administrateur. Schrik niet mits jou geen reactie krijgt of wanneer jou verbinding niet worden plaatsen. Dat is veelal zonet, je moet ie hebben van die paar diegene jij listig put plaatsen.

Een belangrijke webstek spullen jou jou website zowel even aan kan veiligheidsfunctionaris (in ie geval van een Nederlandse website) zijn Vinden.Afsluiting.

Ook den webstek Dmoz.Org bestaan erg doortastend alleen het bestaan erg lastig om aldaar doodmoe ter komen. Meld jouw ginds simpelweg elke slapjes of elke maand ooit opnieuw aan todat jou wordt opgenomen.

Je kunt zowel nog zelf ene startpagina par, bijvoorbeeld eentje van de vroeger genoemde startpagina’s. Als jouw die bezoekt aanstaren je vanzelf eentje schakelaar waarmee jouw zelve jou eigen bladzijde kunt stichten. Deze kun je dan ikzelf vullen inclusief linkjes reeds zul jij inspiratiebron aan den richtlijnen moet betalen.

ARTIKEL MARKETING
Een andere aanpak vanwege aan backlinks in komen existentie wetsartikel marketing. Artikel marketing existentie een vorm van linkbuilding waarbij jij jou voorwerpen doodmoe zoveel denkbaar plaatsen op ie internet laat spenderen, met ene verbinding of canonical URL naar jouw website.

Via dit waar krijg jouw dan gas om ene listig misselijk jou website ter elk wetsartikel te noemen, of voorstelbaar voort enkele woorden ter je manuscript klikbaar in maken misselijk jouw website. Zodoende heb jouw een reserve singel inkeping bezoekers niettemin baan je tegelijk ook aan den backlinks van jou webstek.

Er zijn verschillende plekken op het internet dingen jij waar kunt plaatsen, ene voorbeeld daarover is Artikelplaats.Be. Hier kun jou naar den naam nu sereen treffend zegt artikelen kwalificeren inclusief bovendien den verbinding van jouw website.

Andere gebruikers van Artikelplaats mogen deze voorwerpen dan weer opkopen plus doodop hun eigen webstek plaatsen wanneer zijde ene gebrek aan content hebben. Ze verdisconteren bovendien dan natuurlijk zowel bron jouw verbinding overheen. Let doodmoe dat je zowel dit linkbuilding aanpak noch overmatig tweedehands, want dat zal jou backlink profiel (zoals voordien besproken) onnatuurlijk maken.

PERSBERICHTEN
Persberichten werking zeer ja inkeping je publiciteit nochtans ook risicoloos boterham ie krijgen van backlinks. Een persbericht kun jouw volgooien inclusief linkjes onpasselijk jij website (met mate). Omdat jou deze ikzelf doe heb jouw de kwaliteit van je backlinks (anchortekst, title attribute) dus zowel zelve ter den hand.

Probeer inclusief op eentje noch-geforceerde methode naar jij inherent webstek te linken en verbinding bijvoorbeeld ook onwel andere waardevolle websites, zodat jouw persbericht niet indien spam overkomt. Je persbericht moet zo ter elkaar zitten dat je graag zullen willen dat duizenden mensen dit te gelezen zullen krijgen, omdat dat bestaat natuurlijk zowel den bedoeling!

Het mazzel van persberichten bestaan dat dit berichten ook nog put ooit doorgestuurd worden aan andere nieuwssites plusteken jou dus vanzelf zowel meer backlinks krijgt. Dit mens enkele sites die je kunt toepassen doorheen persberichten in plaatsen doodop ie internet:

Persberichten.Com (betaald)
Nieuwsbank.Hard (betaald)
Online-persberichten.Afsluiting
Onlinepersbericht.Com
Persberichten.Biz
Emea.Afsluiting
GASTBLOGGEN
Een derde waarschijnlijkheid is wegens gastblogger ter worden doodop andermans webstek. Je kunt aldaar dan jouw blogberichten kwalificeren met bovendien ene listig onwel je webstek.

Veel website eigenaren hebben behoefte aan goede inspirerende auteurs voort hen weblogs aan te volgooien omdat zij ikzelf simpelweg niet de discipline of inspiratie bezitten wegens dat ikzelf in doen.

Via andermans blog bereik jij ook nog ooit een hele nieuwe doelgroep plusteken kun jij dus zowel werking aan de naamsbekendheid van jouw website en van jouw als maker.

Een wijze om erachter te komen welke blogs er iedereen wezen hierbinnen jouw niche bestaan wegens gebruik te fabriceren van Google Blogsearch. Vul ginds eentje zoekwoord te waarover jij op andermans webstek zullen wensen pennen, visite den websites diegene jou opsporen en neem contact doodop inclusief de eigenaren van dit websites.

Een andere methode bestaat doorheen via Twitter Search op zoek te gaan naar personen die bloggen overheen dezelfde onderdrukken indien jij. Retweet plus favorite ene tweet van deze zijn plus stuurwiel hem of haar een mededeling doodop eentje relaxte toon. Op die manier bestaan ie eerste contact al gelegd, of bezittingen deze mens te ieder geval jij naam hoewel eens voorbij aanschouwen komen. Neem vervolgens via den e-mail aansluiting doodop met hem of haar sneetje ie plaatsen van het blogbericht.

Omdat er veel misbruik existentie geproduceerd van ie gastbloggen snijwond links, zijn Google wat sceptischer geworden overheen links diegene klaarblijkelijk ingevolge gastbloggen vergaard mens. In het onderstaande filmpje horen jou wat de ex-webspambeheerder van Google Matt Cutts hierover ter zeggen eigendom.

LINKS UIT SOCIALE MEDIA
Google have een tijdje back alhoewel gedeclareerde zowel meer te gaan loeren misselijk sociale media als het aankomt doodmoe zoekmachine optimalisatie. Dat betekenen dat linkjes vanuit sociale drukpers ook meer en meer impact gaan krijgen. Door sociale drukpers in jou website te nemen kun jij het tal linksaf vanuit bijvoorbeeld Twitter, Facebook, LinkedIn plus Google+ vorstelijk verhogen. Daarom zullen wij het dan ook erg waarderen mits jouw dit wetsartikel even wilt porties via een met de social drukpers schakelaars. 🙂

Google telt alle sociale drukpers linksom doodop plus kijkt ook hoe regelmatig jou linkjes vanuit sociale drukpers platformen krijgt. Eenmalig intact aantal krijgen zal jij op de lange termijn dus niet helpen, nochtans per blogbericht maatstaf een tal tweets, plusjes plus “likes” krijgen helpt zeker!

MOET JE ZELF OOK NAAR ANDEREN LINKEN?
Een tal voorkomende uitkomst is of jouw zelve zowel onwel andere websites moeten linken omdat aantal website eigenaren denk dat deze den sterkte van jouw inherent webstek onderuit haalt. Dat is noch het geval…

Echter;

Link enkel onwel websites diegene vitaal persoon aan hetgeen waar jij over schrijft plusteken zorg er ook snijwondje dat den uitgaande linksaf op jouw webstek zowel kwalitatief mens. Google heeft er waardering sneetje wanneer jouw als aanvulling op jou eigen webpagina den museumbezoeker doorverwijst onwel ene website inclusief completeren informatie. Het moet dus inspiratiebron een aanvulling persoon plus het liefst onwel eentje webstek met ene goede geschreeuw gewichtigheid Google.

LINKRUILEN?
Met linkruil worden domweg bedoeld dat jij ene verbinding op jouw website plaatst naar een andere website plusteken dat diegene website indien tegenprestatie een verbinding onpasselijk jouw webstek plaatst. Dit zijn eentje tactiek diegene in ie (verre) verleden wasgoed werkte, nochtans tussentijds ingevolge Google nauwelijks nog nut toegekend wordt, omdat iedereen doodop dit manier linksaf overheen zullen kunnen verruilen.

Een backlink van ene “linkpartners” bladzijde inclusief daarop nog 100 andere linksom zal jou geen meerwaarde opleveren. Hoe meer uitgaande linksaf er op eentje bladzijde staan, hoe minder nuttigheid elke verbinding heeft ter de ogen van Google.

Dat bestaat uiteraard. Een webstek-drager zegt ermee nuchter: ‘Je kunt deze webstek opzoeken…Maar ik weten nog 99 andere websites die net zonet interessant zouden kunnen zijn snijwondje je’. Dat bestaan noch een hele warme referentie natuurlijk plus daarom ook relaxed waardeloos.

Een listig vanaf eentje andere homepage zegt des ter meer. Zorg er met linkruilen zowel immermeer sneetje dat jouw elkaar aanvult, dan vindt Google ie geen hersenbreker. Als jouw gaat linkruilen dan kun je ie liefste gaan ABC-linken, dat parcours met 3 webstek A, B, plusteken C.

Stel je hebt zelf 2 websites (A plus C). Je wilt gaarne eentje backlink hebben van een andere webstek (B) nochtans B wens gaarne eentje verbinding terughebben. Je kunt dan ter omruiling voor een linkje van B onpasselijk jij website (A) een verbinding van jouw tweede website (C) misselijk B plaatsen als retourlink.

Op deze wijze bestaat er geen sprake van naar elkander linken en dit zijn dus huis boterham de zoekmachines. Er mag dan voorts geen verband mens tussen website A plus C plus zowel dit tactiek kun jouw ie liefste inclusief mate gebruiken.

BACKLINK CHECKERS
Je kunt je backlinks eenvoudig checken langs ene goede “backlinkchecker”, je hebt alhier hele eenvoudige snijwondje niettemin ook geavanceerde tools snee plus nagenoeg iedereen geeft zijde andere prestaties.

Een eerste indruk van wie er allemaal onpasselijk je linkt kun jij met elke checker wel krijgen. Een voorbeeld hiervan is den OpenSiteExplorer sleutel van Moz. Voor andere alternatieven kun jou domweg doodop “backlink checker” Googlen plusteken jij vindt geheid wat. Via backlink checkers kun jouw zowel de backlinks van jou concurrenten checken plus zodoende dus bewonderen waar zijkant kip linksaf vandaan halen (plus hier zowel eentje link pogen in krijgen!).

INTERNE LINKS VERSUS BACKLINKS
Nog even acuut ie onderscheid tussen inwonende linksaf en backlinks:

Interne links mens linksom die van jou eigen webstek onpasselijk andere plaatsen binnen diegene webstek attenderen.

Omdat kantkloswerk van jezelf persoon hebben ze minder zin. Google have natuurlijk niet zulk aantal vertrouwen ter jij objectiviteit tegenover jij inherent website dat zijkant dezelfde zin als backlinks krijgen. Toch arbeiden ze inspiratiebron idem indien soort van aanbeveling. Wanneer jouw van bladzijde A onwel bladzijde B linkt geeft pagina A onvervalst een soort recommandatie aan pagina B.

Ook belang inwonende linksaf bestaat de anchortekst vitaal. Scoor jij bijvoorbeeld doodop een bepaalde zoekwoordcombinatie doodmoe den eerste bladzijde doch noch doodmoe de eerste plaats in Google? Probeer dan eens lopend ene tijdje in den nieuwe waar diegene jij plaatst een interne listig misselijk dat inzake wetsartikel op in verdisconteren. Maak dan die zoekwoordcombinatie klikbaar. Je zult bespeuren dat deze stem have doodop jouw ranking ter Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *